Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• По принцип тези мотори са податливи към бъгване,но Боби е прав,не е сигурно че е е сгънал мотора,може да е контактен проблем.

---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:29 ----------

Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщение
    От 2 седмици имам следния проблем на колата: когато е незагряла слагам ключа и ми изписва Vehicle protectionn sistem not available при което не дава и контакт. Махам ключа слагам дава контакт, изписва ми същото и ми се показва картинка волан с ключ в грешките. Махам и пак слагам ключа и всичко е ок, няма и грешка даже.
    Ходих в алфа оказа се, че моторчето за заключване на волана заминало. Поръчах го, но ще дойде след 2 седмици някъде. Въпроса ми е има ли опасност, че ми се налага да пътувам тези дни, да се случи нещо при движение на автомобила /да се заключи ли незнам просто/ или въобще да не даде контакт някой ден.
    Досега имам две доста солидни мнения, че няма опасност, ама да питам и вас.
    Колко струва мотора,ако не е тайна.Иначе няма как да се заключи в движение,но имай предвид,че ако някъде въобще не отключи волана,няма и да запали колата.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• 386 лева. Щях да го търся втора употреба ама викат, че нямало да стане от друга кола, бил свързан с ключа и кодовете на колата.

2.4JTDm

Comment

• Първо си почисти буксата. В alfaowner-a има много изписано по този въпрос, включително и от наши съфорумци.
        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
        Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

• Как се регулират пръскалките на предното стъкло? Извадих самата пръскалка, но никъде не видях болтче или някакъв механизъм за регулиране. В момента ми пръскат на задното стъкло.
          Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

• Първоначално публикувано от boian Покажи съобщение
            Как се регулират пръскалките на предното стъкло? Извадих самата пръскалка, но никъде не видях болтче или някакъв механизъм за регулиране. В момента ми пръскат на задното стъкло.
            Номера с карфицата не работи ли ?
            Не съм пробвал, но си мисля, че с една топлийка на всяка дупчица и внимателно надолу натискаш, и тестваш ...
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
              Номера с карфицата не работи ли ?
              Не съм пробвал, но си мисля, че с една топлийка на всяка дупчица и внимателно надолу натискаш, и тестваш ...
              Внимателно с топлийката и така развалих едни пръскалки на една мазда на стойност 150лв.
              Така нарушаваш самия струйник.
              Мойте също пръскат чак на задното стъкло и аз колко ги въртях и така и не намерих от къде се регулират.
              Alfa romeo GTVex
              Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
              Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• На маздата не знам как е, но на 147-цата, 156-цата и 166-цата ми съм го правил и няма проблеми. На 159-ката засега си пръскат добре. Чистачките са ми болка на мен.
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Май ще започваме с ремонтите и ние..

При натискане по-силно на газта оборотите прескачат - т.е. сякаш не може да захапе - колата само се форсира за секунда-2, след това оборотите падат и тогава захапва и започва да ускорява. При леко ускорение, няма проблем, появява се само при по-рязко настъпване и сякаш само от 3та скорост нагоре.

До колкото разбирам, нещата отиват към смяна на съединител, защото един приятел имаше същия проблем на волво S40 преди 2-3 седмици и точно това беше при него... Съединителят не е сменян до колкото знам, говори се, че колата е на 110000км.

Comment

• Първоначално публикувано от ishristov Покажи съобщение
                    Май ще започваме с ремонтите и ние..

При натискане по-силно на газта оборотите прескачат - т.е. сякаш не може да захапе - колата само се форсира за секунда-2, след това оборотите падат и тогава захапва и започва да ускорява. При леко ускорение, няма проблем, появява се само при по-рязко настъпване и сякаш само от 3та скорост нагоре.

До колкото разбирам, нещата отиват към смяна на съединител, защото един приятел имаше същия проблем на волво S40 преди 2-3 седмици и точно това беше при него... Съединителят не е сменян до колкото знам, говори се, че колата е на 110000км.
                    Добре дошъл в отбора

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• приплъзващ съединител !
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                        приплъзващ съединител !
                        Баси на тия км без чип Значи няма спасение, 166-цата я карам 6-та година без да сменям съединител, а преди мен не се знае още колко. С тия дизели е така и на моята сменях.
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          Баси на тия км без чип Значи няма спасение, 166-цата я карам 6-та година без да сменям съединител, а преди мен не се знае още колко. С тия дизели е така и на моята сменях.
                          Има отдавна отговор на този проблем,дискутирано е отдавна в Алфа оунър/там има много коли със сменени съединители преди 100 К/,а именно че колата е много тежка и не е изчислен съединителя за нея,затова се пали толкова лесно на задна на бордюр например.

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Има отдавна отговор на този проблем,дискутирано е отдавна в Алфа оунър/там има много коли със сменени съединители преди 100 К/,а именно че колата е много тежка и не е изчислен съединителя за нея,затова се пали толкова лесно на задна на бордюр например.
                            Италианската инженерна мисъл е велика - този съединител се слага на 159, Croma и . .. Punto. Може да са го смятали само за последното
                            пп единствения начин да не го изпортиш е да не раздаваш всичката газ преди 2500об.
                            Last edited by code; d.m.y г., 16:03.
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                              пп единствения начин да не го изпортиш е да не раздаваш всичката газ преди 2500об.
                              И да не си паркираш колата в нашия двор
                              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

• Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                                И да не си паркираш колата в нашия двор
                                Някои грешки човек прави само веднъж в живота ти затова ли си взе автомат? Че на 2.4 ръчка е саморегулиращ SAC (Self - Adjusting Clutch) съединителя и се "зацепва" със специален инструмент - още по-голяма веселба. И паричките му не са малко, а в комплекта е пак само притискател и феродов.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X